ТИЖДЕНЬ БЕЗПЕКИ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

2021-05-17

/Files/images/maxresdefault.jpg

ПОРУШЕННЯ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ –

НЕБЕЗПЕЧНО ДЛЯ ЖИТТЯ!!!

З настанням тепла, діти більше часу проводять надворі, тому не слід забувати про правила безпечного поводження на дорозі. Що треба знати та робити, щоб уникнути травматизму?

Безпека дітей іноді стає складним завданням, адже батьки не можуть завжди бути поряд. Батьки забезпечують безпеку своєї дитини вдома, а вчителі або вихователі несуть відповідальність за дитину в школі. Але хто подбає про їхню безпеку в дорозі? Незалежно від того, чи ходять діти в школу пішки, їздять на велосипеді, або користуються громадським транспортом, їх слід навчати правилам безпеки на дорогах.

Влітку, діти більше часу проводять на вулиці: більше грають, зустрічаються із друзями, катаються на велосипеді, і починають забувати про правила безпечного поводження на дорозі. Через це літо - один із найважчих періодів у транспортному житті міст і сіл, і щоб запобігти дитячому дорожньому травматизму, необхідно щоденно нагадувати дітям правила дорожнього руху.

ВАЖЛИВІСТЬ ПРАВИЛ ДОРОЖНЬОГО РУХУ ДЛЯ ДІТЕЙ

На відміну від дорослих, малюки не достатньо уважні та сконцентровані, щоб завжди бути обачними під час прогулянок. Без нагляду з боку дорослих і належного знання правил дорожнього руху (ПДР) діти можуть наражатися на небезпеку.

Коли справа стосується безпеки дітей, батьки не повинні йти на компроміс. Необхідно навчити дошкільнят ПДР, як тільки вони стануть достатньо дорослими, щоб почути вас. Переконайтеся, що вони розуміють, про що саме ви говорите.

5 ПРАВИЛ, ЯКІ МАЄ ЗАПАМ’ЯТАТИ ДИТИНА

1. ЗНАТИ СВІЙ КОЛІР

Допоможіть дитині дізнатися про світлофори та основні дорожні знаки, а також про те, на що вони вказують.

Іноді замість силуету людини на пішохідному переході використовується символ руки. Розкажіть своєму малюкові про це теж. Якщо для пішоходів є інші символи, ви повинні зробити так, щоби діти про них знали.

2. ЗУПИНИСЬ. ПОДИВИСЬ. ПЕРЕХОДЬ.

Дітям доведеться самостійно ходити в школу або на автобусну зупинку. Можливо, їм знадобитися перетнути вулицю після того, як вони вийдуть зі шкільного автобуса. У будь-якому випадку, батьки повинні навчити своїх дітей безпечно переходити дорогу.

Дітии, особливо молодші, зазвичай неуважні, тому привчайте їх завжди зупинятися біля проїжджої частини. Доведіть до автоматизму звичку оглядати дорогу в усіх напрямах, перш ніж переходити.

Переходити дорогу можна тільки по зебрі, на пішохідному переході, на зелене світло, а біля перехрестя — не навскіс, а перпендикулярно дорозі.

Дорослі повинні завжди супроводжувати дітей у віці до шести років і тримати їх за руку, переходячи вулицю.

3. БУДЬ УВАЖНИМ — СЛУХАЙ!

Поясніть дітям, що вони не завжди можуть побачити автомобіль, адже він може бути за поворотом. Тому вони повинні прислухатися та бути уважними, щоб завчасно зреагувати на наближення транспортного засобу.

4. НЕ БІГАЙ ЧЕРЕЗ ДОРОГУ!

Здебільшого діти нетерплячі, вони можуть перебігати через вулицю, щоб дістатися до іншої сторони. Вони також можуть бігати дорогою під час гри. Поясніть дитині, що бігати на проїжджій частині неприпустимо, і, залежно від її віку, розкажіть про можливі наслідки порушення цього правила.

5. ЗАВЖДИ ХОДИ ПО ТРОТУАРАХ.

Навчіть своїх дітей рухатися лише по тротуарах, тримаючись правого боку, щоб не заважати зустрічним пішоходам.

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ!!! Ви - найкращий приклад для своїх дітей. Завжди дотримуйтесь правил дорожнього руху і цим вбережете своє життя і життя своїх дітей.

Кiлькiсть переглядiв: 136

Коментарi